Toko Mokum
'Toko Mokum - Indische eetcultuur in beweging' was de naam van de expositie van Riboet Verhalenkunst in samenwerking met het Amsterdam Museum over Indische en Indonesische toko's in Amsterdam.
Nederland heeft geen koloniën meer. Maar toch is de erfenis van Nederlands-Indië vandaag de dag nog duidelijk voelbaar. Bij de theatermakers Elsbeth Vernout, Jeannie Charlene en Frank Irving stroomt nog een restje ketjap door de aderen. Maar wat moeten ze met hun Javaanse, Sundanese en Papoea-roots in het winderige Nederland anno 2011? Wat betekent Indisch zijn NU in deze tijd?
Drie unieke muziektheatervoorstellingen zijn onder de noemer Indisch NU! gebundeld en op 26 november 2011 als marathon te zien in het Tropentheater in Amsterdam. Inclusief Indische maaltijd.
Deze en Genen speciaal
In het muzikale theaterprogramma ‘Deze en Genen speciaal’ vraagt Elsbeth Vernout zich af wat haar grootvader heeft meegemaakt als dwangarbeider in Birma tijdens de oorlog in Nederlands-Indië. Piano: Jorden van der Leeden.
Rauwe Sprookjes
In ‘Rauwe Sprookjes’ onderzoeken Frank Irving en Jeannie Charlene van VILT Theater op humoristische wijze hun roots, waar Papoea’s en Indo’s een afdruk in hebben achter gelaten. Regie: Ewout Eggink.
Gegijzeld
In de muziektheatervoorstelling ‘Gegijzeld’ kijkt theatermaker Elsbeth Vernout samen met Jeannie Charlene en Ruloff Manuputty terug op de Molukse acties in de jaren zeventig. Haar zus Willemijn was in 1977 een van de gegijzelde kinderen in de school in Bovensmilde. Regie: Selma Susanna.
Castel Bianco presenteert:
Indisch NU! Drie voorstellingen over moed, roots en tropen.
Tropentheater Amsterdam, kleine zaal. Reserveren: 020 - 5688 500.
Aanvang 1e voorstelling: 16 uur. Einde theatermarathon: 21 uur. Toegang € 35,- voor drie voorstellingen, inclusief Indische maaltijd. Met nagesprek in de foyer.