Skip to main content

Samenwerking

Stichting Castel Bianco stelt onderwerpen aan de kaak die er toe doen en combineert theater, antropologie en journalistiek tot artistieke producties met een noodzaak. Onder het motto: ‘Theater viert de mysterieuze oneindigheid van de menselijke verbeelding en blijft reflecteren op de betekenis van het leven.’ (Pierre Audi, 2009). 

Voor het maken van de theaterproducties werkt oprichter van Castel Bianco Elsbeth Vernout veelvuldig samen met regisseur en theatermaker Selma Susanna.  Hun aanpak komt voort uit de kleinkunst en is licht en voor een groot publiek toegankelijk. Het doel is om het publiek een mooie en muzikale theaterervaring mee te geven, die inhoudelijk sterk is en nog lang naklinkt.

Voor de producties van en met collectief Riboet Verhalenkunst werkt de Stichting samen met musea en culturele instellingen zoals Amsterdam Museum, het Indisch Herinneringscentrum, Van Eesteren Museum, het Scheepvaartmuseum, theater Dakota en vele andere culturele instellingen.

Op zakelijk gebied wordt de stichting ondersteund door zakelijk partner Onbegrensde Zaken in Rotterdam voor onder meer fondsenwerving. Dit leidde al tot vele mooie samenwerkingen met cultuurfondsen zoals VSB Fonds, Stichting DOEN/ BankGiroLoterij Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en het ministerie van VWS.

Fondsen

De producties van Castel Bianco zijn niet mogelijk zonder de steun van onder andere: