Skip to main content

Café Riboet: Ik blijf vertellen...

*** RIBOET VERHALENKUNST 10 JAAR ***

‘Café Riboet: Ik blijf vertellen’

Met Yvonne Keuls als speciale gast

Museum Sophiahof, 26 juni 2022, aanvang 15:00 uur.

Het is tijd voor een feestje!

Riboet Verhalenkunst bestaat dit jaar tien jaar en werken bijna vanaf het begin samen met het Indisch Herinneringscentrum. Dit leverde al vele mooie projecten op, waaronder het regelmatig terugkerende podiumprogramma ‘Café Riboet’ waarin live interactie met het publiek en persoonlijke verhalen centraal staan.

Op 26 juni vieren we deze samenwerking met een jubileumeditie van Café Riboet, met Yvonne Keuls als eregast. En met spoken word artiest Tyler Koudijzer, muziek van ons vaste combo, literatuur, theater, lekkere hapjes en natuurlijk: de mooiste live vertelde verhalen!

Riboet Verhalenkunst bestaat dit jaar 10 jaar. Tien jaar waarin het collectief bestaande uit Martijn Grootendorst, Wendy Ripassa en Elsbeth Vernout middels persoonlijke verhalen erfgoedinstellingen en publiek op vele manieren met elkaar in contact heeft gebracht. Ze werken niet alleen samen met het Indisch Herinneringscentrum, maar ook met musea als het Amsterdam Museum, Het Scheepvaartmuseum en het Joods Museum. En samen met de vele partners, kunstenaars en andere bevlogen creatievelingen ontwikkelden ze podiumprogramma Café Riboet, dat inmiddels niet meer weg te denken is. Ze sloegen zich dapper door de vele restricties van de coronatijd. En komen nu weer boven water met een Jubileumeditie ‘Café Riboet: Ik blijf vertellen’.

Vele artiesten en andere markante persoonlijkheden zijn al te gast geweest tijdens Café Riboet, zoals actrice Esther Scheldwacht, oud-politicus Bernard Bot, de jazzformatie Boi Akih, zanger Sjors van der Panne, zangeres Frederique Spigt, dichteres Ellen Deckwitz en vele anderen. Voor deze Jubileumeditie kiest Riboet voor Yvonne Keuls, dit jaar maar liefst 90 jaar geworden. Ook wel de Grande Dame van sociaal bewogen literatuur en toneelstukken genoemd. Veelvuldig bekroond en gelauwerd en nog altijd zeer actief en vitaal, ze gaat gewoon door met schrijven en optreden “omdat ik niet anders kan”. Haar boek ‘Mevrouw mijn moeder’ staat dit jaar centraal tijdens de leesbevorderingsactie Nederland Leest.

Voor Riboet en ook voor het Indisch Herinneringscentrum is Yvonne Keuls, die eerder te gast was in Café Riboet, een lichtend voorbeeld van hoe je kunst en maatschappij met elkaar kunt verweven. Hoe je, ondanks de soms moeilijke omstandigheden, je verhaal moet blijven vertellen. Iets waar misschien wel meer behoefte aan is dan ooit. Kunst en verhalen als essentiële onderdelen van de maatschappij, als belangrijk tegenwicht tegen polarisatie en individualisering.

Café Riboet: Ik blijf vertellen...