RIB Ik blijf vertellen 2022 verkleind

Café Riboet is sinds 2014 HET thematische podiumprogramma van Riboet Verhalenkunst waarin live vertelde verhalen centraal staan. Een mooie theaterbeleving op locatie in theater of museum met live muziek, poëzie, video, theater, literatuur, publieksparticipatie en een keur aan artiesten. In samenwerking met Het Indisch Herinneringscentrum/ Museum Sophiahof, maar ook met het Amsterdam Museum, het Scheepvaartmuseum en andere partners.

 

Editie #2 12 september 2014

Op vrijdagavond 12 september 2014 organiseerde Riboet Verhalenkunst de tweede editie van Café Riboet. Dit keer in de Kompaszaal in Amsterdam, in samenwerking met Castel Bianco. Het thema was Aankomst en Vertrek. De avond begon met een interactief Verhalendiner onder leiding van Het Schrijfatelier (Jeanet van Omme) en met de heerlijkste gerechten van de chefkok van de Kompaszaal. Met bij het Voorgerecht een korte schrijfworkshop, en tijdens het nagerecht een lied door cabaretière Suzanne Mateysen. Zij maakte dit lied op basis van mooie woorden en zinnen van de deelnemers aan het Verhalendiner.

In het hoofdprogramma live muziek, literatuur, kleinkunst, theater en video op basis van waargebeurde verhalen. Met oa. Oda Spelbos, Frits Lambrechts, David Vos, Elsbeth Vernout, Martijn Grootendorst, Wendy Ripassa, Neske Beks en Reggie Baay. Op 14 juni 2014 heeft HIZ?MH! verhalen verzameld in de buurt Oostelijke Eilanden, op het Blauwe Loper Cultuurfestival. Deze verhalen vormden onder andere de basis voor nieuwe kunstuitingen tijdens Café Riboet.