Selma Susanna

Selma Susanna (1952) heeft meer dan veertig jaar ervaring als theatermaker, docent en regisseur. Ze doceerde onder meer aan de Academie voor Kleinkunst, aan verschillende conservatoria en aan de Universiteit van Amsterdam, afdeling Crea. Als regisseur werkte ze met vele kleinkunstenaars en muziektheatergezelschappen. Ze regisseerde vijf succesvolle theaterprogramma’s van cabaretière Sanne Wallis de Vries: ‘Sop’, ‘Zin’, ‘Stuk’, ‘Vier’ en ‘Best’. Ze werkte ook als regisseur met onder meer Richard Groenendijk en Liesbeth List en Marjolein Keuning. Ze is directeur en oprichter van Theateropleiding Selma Susanna (Thopss) in Amsterdam. Thopss bood 20 jaar lang professionele opleidingen aan in het theater- en kleinkunstvak en leverde meerdere winnaars af van het Leids Cabaret Festival: Sanne Wallis de Vries (1997) en Gijs van Rhijn (2011) en van Cameretten Janneke de Bijl, (2017). Thopss is sinds 2016 verder gegaan als Studio Selma Susanna, voor professionele lessen in kleinkunst.

www.selmasusanna.nl

Martijn Grootendorst is videokunstenaar en mede-oprichter van Riboet Verhalenkunst. Castel Bianco werkt met hem samen bij verschillende projecten, zoals de Verhalenkast en Café Riboet, evenals bij het programma 'Het is feest', liedkunst en video van Elsbeth Vernout (2014) en 'Frits! Laten we lastig zijn' (2015).

Wendy Ripassa is communicatiespecialist en eigenaar van het bedrijf Foreign Affairs. Ze is mede-oprichter van Riboet Verhalenkunst en een van de dragende krachten achter het project Het Indisch Zwijgen? Me Hoela! Castel Bianco werkt met haar samen bij verschillende projecten, zoals de Verhalenkast en Café Riboet.

Arjen IJff is grafisch vormgever en eigenaar van Arjen IJff Identity & Art Direction. Castel Bianco werkt al sinds 2005 met hem samen voor het ontwerpen van huisstijlen, logo's, flyers, posters en websites.

Jeannie Charlene is theatermaker, actrice en poppenspeler. Castel Bianco werkte met haar samen bij verschillende projecten. Zo speelde en zong Jeannie in de voorstelling 'Gegijzeld' (tournee langs middelgrote zalen in Nederland) en schreef Elsbeth Vernout de teksten voor haar voorstelling 'Villa Kakelbont' bij Gnaffel.

 

Frank Irving is componist, acteur en zanger/zangdocent. Hij componeerde onder meer muziek bij de Castel Bianco producties 'Het is feest' en 'Het land aan de overkant'.